Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grov misshandel på skola

GÄVLE
En tolvårig pojke misshandlades svårt av en ett år äldre pojke på Stora Sätraskolan i tisdags.

Annons
Tolvåringen blev slagen till marken bakifrån och fick ta emot ett tiotal knytnävsslag mot ansiktet, och även ett antal sparkar mot kroppen.
Orsaken till misshandeln ska ha varit att tolvåringen sagt kränkande saker om 13-åringens kompis.

"Otroligt tråkigt"
-Det här är så otroligt tråkigt. Det får bara inte förekomma, säger skolans rektor Elsie Ragnarsson.
Hon har haft samtal med båda pojkarna och deras föräldrar efter händelsen.
Tolvåringen är så skakad och blåslagen att han håller sig hemma. Enligt uppgift är hans käke skadad, och han har flera dokumenterade skador på ryggen efter den råa misshandeln.
-Vi måste få hjälp för att gå vidare efter det här. Nu är ärendet polisanmält och även anmält till socialen. Så det här måste vi fortsätta att bearbeta, det är inget som kommer att lösa sig självt, säger Elsie Ragnarsson.

Möts igen i dag
Hon har bara hört vad vittnen till misshandeln har berättat, men det räcker för att hon ska beteckna den som grym. Enligt vad hon har hört hade 13-åringen med sig flera pojkar som "ville göra upp" med tolvåringen. Men vad hon vet var det 13-åringen som stod för misshandeln.
-Det spelar liksom ingen roll vilken händelse som ligger bakom det här. Man får inte ta till knytnävarna, säger Elsie Ragnarsson.
I dag ska de båda pojkarna mötas öga mot öga tillsammans med sina föräldrar och representanter från skolan för att börja bearbeta händelsen.

MAGNUS LUNDQUIST