Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grundläggande om grönsaksodling

Alla fingrar gröna är en riktigt bra bok för den som är ute efter en faktabok om grönsaksodling i ett lämpligt format.

Författarna Johannes Wätterbäck och Theres Lundén bloggar i vanliga fall om sina odlingar. Nu ger de odlingstips och råd om 36 vanliga - och lite ovanliga - grönsaker. I alfabetisk ordning börjar den med aubergine och slutar med zucchini. Däremellan finns till exempel bondbönor, fänkål, jordgubbar, majrova, rotselleri och störbönor.

Varje grönsakskapitel inleds med en tecknad bild och inleds med allmän fakta. Därefter kommer de handfasta råden. Författarna berättar om när grönsaken ska i jorden, om den passar bäst på friland eller i pallkrage, vad som behövs i form av gödning och jord, hur den ska skötas, när den ska skördas, hur den ska förvaras och så avslutas kapitlet med ett litet mattips.

Enkelt upplägg och handfasta tips. En otroligt användbar bok med andra ord som bör finnas i varje hobbyodlares ficka. Extra plus för att boken har mjuka pärmar i vädertålig plast, som kan stå emot jordiga och gröna fingrar.

Boken Alla fingrar gröna är en av tolv som nominerats till Årets trädgårdsbok.