Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grundplåt till pollenfälla

GÄVLE Bygg- och miljönämnden vill ha pollenfällan kvar. En oenig nämnd röstade för att bidra med runt 70 000 kronor om året till fällan under fem år.

Annons
- Det känns bra, det kändes väldigt osäkert före mötet, säger ordförande Lena Lundgren, s, som hade hoppats övertyga nämnden att rösta ja.
Beslutet gäller under förutsättningen att de andra kommunerna och landstinget också bidrar med sin andel av pengarna. Totalt kostar pollenfällan 182 000 kronor per år.
- Vi hoppas att vårt beslut för frågan i rätt riktning, säger Jörgen Blomkvist, s, vice ordförande i nämnden.
Socialdemokraterna, vänsterpartiet och Hanna Hjalmarsson, m, röstade ja till att bidra med pengar till pollenfällan. Centern, folkpartiet, kristdemokraterna och Carl-Göran Wallman, m, reserverade sig. De poängterade att de inte är emot fällan, men de anser att den är en landstingsfråga.
Lena Lundgren säger att om den blir kvar under fem år så vill hon väcka opinion under den tiden så att pollenfällor blir en riksangelägenhet efter det.

Anna Bagge