Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Guidji hittade rätt – Hille ensam serieledare

Om Omar Guidji hittade nätet igen?

Visst gjorde han det – med matchens enda mål mot Söderhamn såg Guidji till att Hille gick upp i ensam serieledning i division 3 södra Norrland.

– Nu hoppas jag att det fortsätter så här, säger Guidji efter bortasegern.

Inför söndagens seriefinal borta mot Söderhamns FF frågade Sporten Hilles anfallare Omar Guidji bland annat om han skulle hitta nätet igen – efter två raka matcher utan mål.

"Jag hoppas det", svarade Guidji. På Hällåsens IP kom ett mer rejält svar när han satte 0–1 i den 41:a minuten efter att ha hållit sig framme på en hörna.

– Det var en tåpaj och inte ett av de snyggaste målen jag har gjort. Men det var riktigt skönt att se bollen gå in, säger Omar Guidji om sin tionde fullträff i division 3 södra Norrland den här säsongen.

Ledningsmålet kom logiskt – Hille satsade framåt direkt och 0–1 i halvtid var i underkant.

– Vi var det spelförande laget och jag brände bland annat tre chanser. Deras målvakt var riktigt bra, säger Omar Guidji.

I början på andra halvlek missade Sam Badru ett friläge för Hille, som under matchens slutskede bevakade sin ledning – och det var inte långt ifrån att det straffade sig.

– Björn Jansson gjorde en fin räddning på slutet. Vi backade hem automatiskt och satsade på kontringar under matchens sista 15 minuter, säger Omar Guidji, som blev matchvinnare till slut.

– Totalt sett gjorde vi en bra match både offensivt och defensivt. Vi hade ett variationsrikt anfallsspel, men ibland gjorde vi det för svårt för oss.

Tränaren Carlos Santis var belåten med lagets insats – men samtidigt konstaterar han:

– Vi kan inte döda matcherna, vilket gör att det alltid blir spännande. Vi hade mängder med chanser.

För Santis och spelarna i Hille fanns bara en sak i tankarna innan seriefinalen.

– Vi hade bestämt oss för att ta tre poäng och vi tog tag i matchen från första sekunden. Det var inget alternativ att låta dom ta initiativet, säger Santis.

Hille leder nu division 3 södra Norrland med tre poängs marginal och med sex matcher kvar att spela.

– Enligt många skulle den här matchen avgöra allt, men så ser inte jag på det. Vi har ett litet försprång, men att ta ut saker och ting i förskott är bara dumt, säger Carlos Santis.

SÖDERHAMN–HILLE 0–1 (0–1)

Målet: 0–1 (41) Omar Guidji.

Domare: Martin Palm, Örnsköldsvik.

Publik: 407.

Hilles tre stjärnor:

3: Viktor Lundberg, mf

2: Björn Jansson, mv

1: Omar Guidji, fw