Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Guidji kung i derbyt

Det knorrades i paus av publiken om en 0–0-match på Sportvallen i Kungsgården mellan hemmalaget och Hille i trean.

Men så blev det inte, då Hille i den andra halvleken kunde göra två mål och avgöra.

Bägge gångerna var det matchens bästa spelare Omar Gudji som överlistade Tobias W Persson i hemmalagets mål.

– Ja, det gick jättebra idag och vid det första målet tappade målvakten bollen och jag var där. Kanske lite tur. Och vid andra fick jag ett fint instick från Henrik Persson och det var bara att lägga in bollen, sa matchens lirare Omar Gudji.

Under den första halvleken backade Kugsgården hem och spelade tajt och Hille fick anfalla en hel del – men några målchanser kom man inte till. Däremot var det nära en hemmaledning då Marcus Eriksson fick ett bra läge men bollen for iväg över ribban.

– Jag hade förväntat mig ett tajt spelande Kungsgården och dom gjorde det svårt för oss i första halvlek, sa Hilles tränare Carlos Santis.

Den andra halvleken började hemmalaget bra och man stack upp lite mera i anfall, men det var Hille som kunde göra matchens första mål genom Omar Gudji.

– Första målet kom snöpligt och det var jobbigt att hamna i underläge då luften gick ur oss lite där, sa Kungsgårdens tränare Stefan Lundin.

Hille fortsatte sitt spel med bra tempo och lyckades dra isär Kungsgårdens försvar. När tvåan kom kändes det avgjort. Kungsgården försökte få till en kvittering efter 0–1 målet, men några chanser kom aldrig.

– Men vi visade att vi kan matcha bra lag i alla fall och det var positivt, avslutade KSK:s Stefan Lundin.

Det här var Hilles första trepoängare på bortaplan.

– Vi hittade inte målchanserna i första halvlek och nu visade det sig hur viktigt det är att jobba i 90 minuter, avslutade planens kung Omar Gudji innan han gick in och tog en dusch.

$1

KUNGSGÅRDEN–HILLE 0–2 (0–0)

$1

Målen: 0–1 (62) Omar Gudji, 0–2 (80) Omar Gudji.

$1

Hörnor: 5–3.

$1

Domare: Mohamed Nablsi, Gävle.

$1

Varningar, Kundsgården: Anton Cederberg (43), Joakim Kullberg (47), Andreas Månsson (82), Danich Ali (88). Hille: Björn Johansson (46).

$1

Publik: Ca 130.