Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Guldhjälmen till Silfverberg

Spelarna röstade fram Jakob Silfverberg som elitseriens främste.
Men vinnaren av Guldhjälmen har inte fått det att lossna i slutspelet än.
– Det är lite småfrustrerande, säger han.

Guldhjälmen är ett pris som delas ut av Reebok CCM i samarbete med magasinet Hockey, förbundets egen tidning.

Silfverberg är den andre brynäsaren som får utmärkelsen, som funnits sedan 1986. Janne Larsson var först, han röstades fram som elitseriens bäste spelare den säsong Brynäs senast vann guld, 1998/99.

– Det här betyder väldigt mycket för mig. Jag är väldigt glad och väldigt stolt. Just att det är spelarna som röstat gör det verkligen speciellt, det betyder att de respekterar mig och uppskattar det jag gör, säger Silfverberg.

Nu är det dock slutspel som gäller, och där har det hittills gått lite sisådär för 21-åringen och hans kedjekamrater Calle Järnkrok och Mats Lavander.

– Vi har varit okej defensivt, men det har inte blivit något offensivt än. Det är lite småfrustrerande, säger grundseriens näst bäste poängplockare, som i alla fall fick ett assist till Järnkroks mål i öppen kasse i första kvartsfinalen.

Tredje perioden i förrgår var dock ett stort fall framåt, tycker han.

– Då spelade vi som vi ska, åkte skridskor och hjälpte varandra. Tidigare har vi varit lite för stillastående och väntat på vad de andra ska göra. Så det kändes skönt, nu har vi något att bygga vidare på, säger Silfverberg.

En guldhjälm är bärgad. Nu hoppas han på ytterligare en – den som delas ut till alla spelare i det lag som tar hem SM-finalen.