Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldlåt lockade Jenny Silver

/
  • ”Låten var rolig och ovanlig och inte så ’Melodifestival’”, säger Jenny ­Silver. Sångerskan misslyckades året, men ställer ändå upp i årets Melodifestival.

I fjol åkte hon ut direkt. Men Jenny Silver ger sig inte. Nu är hon tillbaka –med en låt för ”den breda massan”.
Jenny Silver gled i fjol in på Melodi­festivalens scen med silverhandske och ett bidrag byggt på cool elektro. Hon gled snabbt av igen.

Annons

Med låten ”A Place To Stay” åkte hon ur Melodifestivalen direkt efter deltävlingen i Örnsköldsvik.

Men Jenny Silver är inte den som ger sig. Även om besvikelsen var stor efter förra årets tävling ställer hon upp igen.

– Jag trodde aldrig att jag skulle göra det igen, men det är som med kärlek, det kommer när man minst anar det.

På frågan om varför hon ställer upp igen svara Jenny Silver med en av Melodifestivalens outslitliga klyschor:

– Jag fick en riktigt grym låt, en låt som jag tror kan komma långt i tävlingen.

Så säger alla?

Ja, men allvarligt talat. Det är en låttävling, vad finns det för anledning att ställa upp förutom att ha en bra låt, frågar hon retoriskt.

Det bidrag hon framför i år heter ”Something In Your Eyes” och är skrivet av bland andra Thomas G:son, en veteran med närmare 30 Melodifestivalbidrag och två vinnare på sitt samvete. Jenny Silver beskriver den som ”en discodänga med rasande tempo och Abba-refräng”.

Schlagerrävarnas gammelschlagerräv Bert Karlsson ägde det skivbolag som gav ut Jenny Silvers skivor när hon sjöng med dansbandet Candela.

Nu arbetar han som konsult för musikjätten Warner som backar upp sångerskan i Melodifestivalen. Han säger till TT Spektra att Jenny Silver är underskattad och att hennes bidrag har en god chans att vinna hela tävlingen.

– Bert han är så go’. Han är lite som ett troget barn, men han har bra koll och han gillar tydligen min låt, säger Jenny Silver

Kan man lita på Bert Karlsson?

– Ja, Bert har ju lite av ett sjätte sinne för vad den breda massan gillar. Han är inte så finkänslig, men han har fingertoppskänsla.

Annons