Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gyllene Tider-profil lär ut ny metod för att behandla stress

På måndag kommer Gyllene Tider-trummisen Micke Syd Andersson till Gävle för att lära ut ett nytt sätt att behandla stress.
– Det är som musik fast på ett annat sätt, säger han.

Stress är ett allt vanligare problem. Behandlingsmetoderna är många och ofta dyra. Micke Syd Andersson, Gyllene Tider-trummisen, är i Gävle på måndag för att hålla en workshop om en ny behandlingsmetod mot stress.

– Precis som en Gyllene Tider-låt kan påminna dig om ett fint sommarminne och du blir glad, så har jag nu trummat vidare och fått chansen att sprida en metod med möjligheten att hjälpa människor att må bättre i sin vardag. En metod som ger dig möjlighet att komma över din flygrädsla eller bara klara av den vanliga vardagsstressen, säger Micke Syd Andersson.

Metoden som han lär ut kallas för Mindful Tapping. Det handlar om att du knackar på vissa akupunkturpunkter på kroppen med fingrarna. Du stimulerar då dessa punkter som sedan skickar ut lugnande signaler till amygdalan, den del i hjärnan som styr känslorna. Mindful Tapping är bland annat utvecklat utifrån forskning inom modern neurofysologi och traumaforskning.

– Om vi tar ett exempel; en ung människa som utsatts för övergrepp och fått sitt liv förstört. Personen har precis samlat ihop sig då det är dags för rättegång. Då rörs allt upp och alla känslor väcks till liv igen. Genom att använda Mindful Tapping som ett redskap går det att arbeta bort minnena i kroppen. Det här är någonting som kan hjälpa brottsoffer och göra att en rättegång inte blir lika jobbig.

I livet står du ständigt inför nya utmaningar, kriser och problemfyllda situationer. Micke Syd Andersson var 35 år då han på ett djupare plan började intressera sig för olika metoder att handskas med livet.

– Musik är helt unikt, jag hoppas att jag kommer kunna spela tills jag dör. Det hade varit fint att dö på en scen. Någon gång vid 35 började jag även söka någonting utanför musiken som kändes betydelsefullt. Ett verktyg för att hjälpa mig i min vardag och någonting som även hjälper andra.

På måndag 18.30 hittar du Micke Syd Andersson med kollegan Hanna Noorberg på Själarum i Gävle, där de kommer hålla i en workshop om Mindful Tapping.