Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gynnsamt beslut även för Gävle

Investeringarna i Östhammar på grund av att slutförvaret placeras i Forsmark kommer också att gynna tillväxten i Gävleborg.
– Det kan inte vara något annat än positivt för vår arbetsmarknad. Det är jag fullständigt övertygad om, säger Mats Törnquist, regiondirektör för Region Gävleborg.

Östhammar ligger visserligen i ett annat län, men tillhör definitivt arbetsmarknadsregionen för den södra delen av Gävleborg.

De stora entreprenadprojekt som ska dras igång kommer att skapa många arbetstillfällen, precis som när kärnkraftverket i Forsmark byggdes.

– Det gav många arbetstillfällen i Gävleregionen, säger Lennart Sjögren, kristdemokraternas partisekreterare och lokalpolitiker i Gävle. Han tror på en lika positiv effekt också i Gävleborg och Gävleregionen framöver.

Men beslutet att välja Östhammar blir också en utmaning. Det kommer att bli strid på kniven om uppdragen och jobben.

– Stora entreprenadprojekt skapar stora ringar på vattnet, men det är också en fråga om vilken konkurrenskraft vår region har, säger Mats Törnquist.