Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

(H)oj – vilken akrobatik!

Våren är här och därmed årets cykelsäsong. I går arrangerades Cykelns dag i Gävle för att få fler Gävlebor att lämna bilen hemma till förmån för det klimatvänliga alternativet på två hjul.

Kanske är det så att lågkonjunkturen kan innebära en högkonjunktur för cykeln.

– Jag har inte märkt av någon lågkonjunktur hos mig. Jag tror att det är så att allt fler ställer bilen eller hoppar över att köpa busskort och cyklar i stället, säger Tomas Holmquist, cykelförsäljare från Posa Cykel som var på plats när Cykelns dag arrangerades för andra året i rad.

Initiativtagare till evenemanget är Gävle kommun som en del i kommunens arbete för ett hållbart samhälle.

– Vi vill lyfta fram att det är bra både för hälsan, miljön och plånboken att cykla, säger Ingegerd Krantz, projektledare för Hållbart resande på Tekniska kontoret.

På plats under gårdagens aktiviteter på Slottstorget fanns också ett gäng gymnasieelever från Polhemsskolan. De hade i sitt projektarbete skrivit om behovet av en offentlig cykelpump i Gävle. Tekniska kontoret nappade på idén och pumpen kommer nu att bli verklighet. Den ska placeras i närheten av Rådhustorget och kommer att finnas på plats någon gång i höst.