Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hackad pepparstek

Annons

För 4 personer
500 g nötfärs, 1 ägg
1/2 tsk smulad, torkad timjan
1 msk fransk matlagningssenap
1 vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
smör och rapsolja
Till såsen:
1 msk finhackad gul lök
3 msk finhackade persiljestjälkar
1 msk smör
2 msk krossad grönpeppar
2 dl vatten, 2 dl grädde
1 1/2 msk koncentrerad kalvfond
maizena till redning
1 tsk smulad, torkad dragon, salt
Att äta till:
stekt potatis, tomatsallad
1. Blanda köttfärs med ägg, timjan, senap och pressad eller finhackad vitlök. Salta och peppra lätt. Forma till biffar som steks med smör och olja i medelvarm panna.
2. Finhacka lök och persiljestjälkar. Fräs hacket med smör i kastrull. Tillsätt grovt krossad grönpeppar. Slå på vatten, grädde och kalvfond. Koka upp och red med maizena. Krydda med dragon och låt såsen sjuda 5 minuter. Smaka av med salt. Lägg upp biffarna och slå såsen över. Potatis och tomatsallad bjuds till.