Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hackad pepparstek

Annons

För 4 personer
500 g nötfärs, 1 ägg
1/2 tsk smulad, torkad timjan
1 msk fransk matlagningssenap
1 vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
smör och rapsolja
Till såsen:
1 msk finhackad gul lök
3 msk finhackade persiljestjälkar
1 msk smör
2 msk krossad grönpeppar
2 dl vatten, 2 dl grädde
1 1/2 msk koncentrerad kalvfond
maizena till redning
1 tsk smulad, torkad dragon, salt
Att äta till:
stekt potatis, tomatsallad
1. Blanda köttfärs med ägg, timjan, senap och pressad eller finhackad vitlök. Salta och peppra lätt. Forma till biffar som steks med smör och olja i medelvarm panna.
2. Finhacka lök och persiljestjälkar. Fräs hacket med smör i kastrull. Tillsätt grovt krossad grönpeppar. Slå på vatten, grädde och kalvfond. Koka upp och red med maizena. Krydda med dragon och låt såsen sjuda 5 minuter. Smaka av med salt. Lägg upp biffarna och slå såsen över. Potatis och tomatsallad bjuds till.