Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Håkan och Linda har gjort sin karriärsresa på HSB: "Här får man stora möjligheter att utvecklas i karriären"

En tänkte bara ta ett tillfälligt vikariat, den andra hittade sin första tjänst av en slump. Linda Öberg och Håkan Dahlberg har båda gjort karriärresor inom HSB som tagit dem längre än de kunnat ana.

År 1997 hade Linda Öberg precis tagit studenten när hon hörde talas om ett kommande vikariat inom administration på HSB. Då var tanken fortfarande att hon skulle läsa vidare på högskolan efter att vikariatet löpt ut, men riktigt så blev det inte.

– Jag trivdes så bra och fick prova så många olika saker att jag helt enkelt stannade kvar och fortsatte i nya roller på HSB istället. Så jag valde att inte läsa vidare, för det jag tänkt utbilda mig inom fick jag redan lära mig i praktiken på min arbetsplats.

Efter några år gick Linda över till att jobba inom fastighetsservice och felanmälan, innan hon år 2009 fick sin nuvarande tjänst som löneadministratör där hon bland annat hanterar löner för anställda i regionförening, lön och arvoden för förtroendevalda samt jobbar med utveckling av lönesystemet. Att vara anställd på HSB har många fördelar, menar Linda, inte minst när det kommer till att ta sig vidare på karriärstegen.

– Det finns stora möjligheter att utvecklas inom verksamheten, inte bara uppåt till chefsroller utan också framåt inom sitt eget ansvarsområde eller genom att prova nya, och jag har verkligen fått chansen att utmana mig själv. Sen är det också en stabil arbetsgivare med värderingar kring engagemang, omtanke och samverkan som jag kan ställa mig bakom. Det tankesättet, att vi gör detta tillsammans och alla har en viktig del i kedjan, märks tydligt i hela organisationen.

Vill du veta mer om hur det är att jobba på HSB? Läs mer här.

För Håkan Dahlberg började resan inom HSB år 1991 då han började arbeta som fastighetsskötare, och längs vägen har han varit både reparatör, förvaltare och arbetsledare innan han tog över rollen som affärsområdeschef.

– Jag kom in på det här spåret av en ren slump, och nu är jag inne på mitt 30:e år i verksamheten. Har man ambitionen att bygga på sin kompetens och klättra i karriären är HSB en bra plats att göra det på, samtidigt som man alltid har en trygg arbetsgivare i ryggen.

Tryggheten, menar Håkan, består bland annat i att man är ett väletablerat företag med en gedigen historia och gott renommé hos kunderna.

– Folk har förtroende för det vi gör och vi verkar dessutom i en stabil bransch, så man behöver inte oroa sig för om jobbet kommer att finnas kvar i framtiden. Det faktum att vi är en kooperation som ägs av våra medlemmar, och därför inte har några stora vinstkrav på oss, tror jag också bidrar. Då får man möjlighet att fokusera på det som är viktigt i vetskapen om att allt som tjänas in går tillbaka till medlemmarna i slutändan.

Här kan du se vilka lediga tjänster som finns hos HSB just nu

Ovan artikel är framtagen av Bonnier News Brand Studio och HSB Södra Norrland och är ej en artikel av nyhetsredaktionen.

Fler artiklar i
HSB Södra Norrland
ANNONS FRÅN HSB SÖDRA NORRLAND

Från extrajobb till anställning – Khalid och Emma-Lina trivs på HSB: "Jag lär mig nya saker hela tiden"

Emma-Lina Haglund hyrdes först in via ett bemanningsföretag, Khalid Karim började med att hoppa...
ANNONS FRÅN HSB SÖDRA NORRLAND

Håkan och Linda har gjort sin karriärsresa på HSB: "Här får man stora möjligheter att utvecklas i karriären"

En tänkte bara ta ett tillfälligt vikariat, den andra hittade sin första tjänst av en slump....
ANNONS FRÅN HSB SÖDRA NORRLAND

Göran har jobbat 20 år på HSB: "Det är väldigt givande att kunna lösa människors problem"

Varierande arbetsuppgifter, trevliga kollegor och stora möjligheter att styra sin egen arbetsdag....
ANNONS FRÅN HSB SÖDRA NORRLAND

Förvaltaren Malin kom tillbaka till HSB: "En trygg arbetsplats och en tjänst där jag kan göra skillnad"

Som fastighetsförvaltare på HSB är Malin Eklöf en viktig länk i att skapa en ännu bättre...
ANNONS FRÅN HSB SÖDRA NORRLAND

Sunes bostadsrättsförening tog hjälp av HSB för underhåll under pandemin: "Vi kände oss trygga med att det kunde göras coronasäkert"

Under den pågående pandemin har många bostadsrättsföreningar tvekat inför att genomföra underhåll...
Visa alla artiklar