Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Häktad för jackstöld

SANDVIKEN
Sandvikens tingsrätt häktade på måndagen den 32-årige sandvikenbo som stal en brottsmålsadvokats jacka i samband med en häktningsförhandling i fredags.

Annons
Däremot fann tingsrätten inte misstänkarna för en grov stöld alternativ grovt hemfridsbrott och en stöld häktningsgrundande.
Den grova stölden alternativ hemfridsbrott och en stöld skedde i början av oktober. 32-åringen förnekade de brotten. Det grova brottet skulle vara ett inbrott i en lägenhet hos en kompis på nya Bruket. Stölden skedde några timmar senare i en föreningslokal på Seegatan.
- Jag skulle aldrig göra inbrott hos en kompis, menade 32-åringen. Jag var inte ens i närheten av lägenheten när kvinnan jag hade med mig tog sig in. Jag kom tillbaka senare för att hämta de kläder som jag hade i lägenheten.
Inbrottet i föreningslokalen var inte alls någon stöld enligt 32-åringen.
- Jag och kvinnan hade ingenstans att bo och eftersom dörren var öppen gick vi dit och sov, sa 32-åringen. Efter några timmar vaknade jag av röster som sa att de skulle ringa efter polisen.

Erkände jackstöld
32-åringen och kvinnan försvann, men allt uppdagades när kvinnan tappade en stövel utanför det fönster de kröp ut genom. Att det fanns gods ihopplockat i kassar hade han ingen vetskap om.
Däremot erkände 32-åringen stölden av jackan på tingsrätten.
- Jag var där för att låna en telefon, sa han. Sedan plockade jag med mig jackan av en ren tillfällighet. Kort därefter träffade jag en väktare som undrade om jag tagit jackan, men det förnekade jag.
Enligt 32-åringen skämdes han för att ha ljugit för väktaren och han hade tänkt återlämna jackan på tingsrätten.
32-åringen finns med i 19 avsnitt i kriminalregistret. Så sent som den 18 mars dömdes han till fem månaders fängelse för bland annat stölder, narkotikabrott och grova olovliga körningar. Samtidigt förverkades 45 dagars villkorlig frigivning. I september dömdes han till en månads fängelse för grov lovlig körning och under november greps han vid ett flertal tillfällen för ringa narkotikabrott, olovliga körningar och snatterier.

JÖRGEN LARSSON