Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Häktad och släppt igen

SANDVIKEN
Sandvikens tingsrätt beslutade i går att släppa en 28-årig hoforsbo på fri fot. Det var andra gången mannen begärdes häktad och släpptes för misstanke om främjande av flykt. Den här gången tillkom misstanke om bilstöld.

Annons
Den 28-årige mannen greps och anhölls i onsdags misstänkt för bland annat bilstöld. När han stoppades på Seljansvägen körde han en bil som varit stöldanmäld sedan i slutet av maj. På grund av att mannen nyligen förekommit i en utredning om främjande av flykt anhölls han och åklagaren begärde honom häktad.
Det var den 9 september som 28-åringen tog bilen till ett behandlingshem i norra Hälsingland och hämtade sin nio år yngre flickvän. Flickvännen var omhändertagen för missbruk enligt LVU, lagen om vård av unga. Paret greps senare några mil därifrån.
Tingsrätten i Hudiksvall avslog häktningsbegäran för 28-åringen som släpptes fri. Den 18-åriga flickvännen fördes till ett annat behandlingshem i Skåne.
Mannen genomgår just nu en behandling hos psykiatriker för sitt missbruk. Tillsammans med sin övervakare arbetar han för att få till stånd en gemensam behandling för sig själv och flickvännen. Han försäkrade också att han inte skulle försöka hämta sin flickvän på det nya behandlingshemmet.
Mot bakgrund av detta beslutade tingsrätten att mannen inte skulle häktas i väntan på åtal och rättegång.
LOTTA HILDINGSON