Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Häktningstiden måste förlängas

SANDVIKENHäktningstiden förlängs för den 23-årige man som är huvudmisstänkt för den grova misshandeln på Jerntorget i slutet av augusti. Tre personer misshandlades, ett handikappat par och den man som ingrep till deras försvar.

Annons
- Vi är helt enkelt inte klara. Det är ju flera brottsutredningar som ingår, inte bara den som gäller det som hände på torget. Bland annat är det en annan misshandel från tidigare i somras. Det är många personer som ska höras, säger kammaråklagare Ulf Back.
Tidigare i somras ska den misstänkte med upprepade slag ha misshandlat en 39-årig gävlebo med ett järnrör. Offrets lårben gick av på två ställen. Sammanlagt rör det sig om sex olika brott som 23-åringen är misstänkt för, varav tre fall av grov misshandel.
Han häktades för två veckor sedan på sannolika skäl misstänkt för samtliga brott. Ytterligare två personer är misstänkta för att ha deltagit vid misshandeln på Jerntorget, en 22-årig man och en då 14-årig pojke. 23-åringen förnekade vid häktningsförhandlingen misshandel av det handikappade paret, men erkände att han ofredat dem. Däremot erkände 23-åringen misshandeln av Hasse Persson, som ingrep. Han förnekade dock att det skulle ha rört sig om grov misshandel. När det gäller misshandeln med järnröret hävdade han att han provocerats och att han handlat i nödvärn.
Åtal skulle ha varit väckt i går, torsdag. Men kammaråklagare Ulf Back har nu ytterligare två veckor på sig att väcka åtal.
SOFIA ÖHLANDER
026-27 75 92
sofia.ohlander@gd.se