Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hälare dömda till utvisning

GÄVLEI går dömde tingsrätten tre män, mellan 18 och 22 år, till villkorlig dom för stöldförsök och häleri.

Männen anhölls den 9 april, samma dag som de försökte stjäla flera parfymflaskor och 28 rakbladsförpackningar till ett värde av 4 000 kronor från H&M i Valbo.
De har suttit häktade sedan den 12 april. Eftersom tingsrätten tror att männen kommer att fortsätta begå brott kommer de att vara frihetsberövade tills domen har vunnit laga kraft, då de ska utvisas från landet. Männen har inreseförbud till maj 2007. Om de bryter mot inreseförbudet riskerar männen ett års fängelse.
När männen greps i Valbo hittade polisen mängder av stöldgods i deras bil. Själva uppgav de att de flesta varorna hade köpts i Oslo. Men flera butiker i Valbo har berättat att kläder och varor är identiska med sådant som de saknat i sina butiker efter stöldräder.
Kläderna - bland annat tenniströjor, jackor och kepsar - skulle vara de tre männens eget ombyte som de tagit med från Litauen.
Men eftersom kläderna såg nya ut och verkade oanvända har tingsrätten inte trott på de uppgifterna.
MARIAM NARAGHI