Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Halkan ställde till det för trafikanter

GÄVLE Det var halt på många håll och även nedsatt framkomlighet på vägarna runt Gävle i går morse. Flera avåkningar rapporterades till polisen.

Föraren i en personbil gick av riksväg 80 vid Valbo köpcentrum, men klarade sig från att skadas. Senare på förmiddagen var en lastbil och en personbil inblandade i en avåkning på E4 nära Axmartavlan. Personerna i båda fordonen klarade sig även de från skador.
Tidigare på morgonen uppstod även köbildning på E4. Anledningen var att salt- och sandbilar höll en mycket lägre hastighet än 110 kilometer i timmen. Bakom bildades långa köer.
Därmed växte även köerna vid påfarterna när bilister som trodde att det var ett större stopp någonstans inte ville köra upp på E4. Först sedan polisen via trafikradion informerat om vad köbildningen berodde på började trafiken flyta bättre. Enligt en trafikant var trafiken tidvis helt stillastående.