Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Håll krogen öppen till tre

Minska våldet och fyllan i centrum genom att ha öppet krogen längre! Att stänga klockan två resulterar i mycket bråk och fylla i centrum. Folk har inte hunnit nyktra till och känner sig dessutom inte nöjda så att de vill gå hem vid den tiden. Om krogarna skulle ha öppet längre, en timme skulle göra väldigt mycket, skulle det resultera till att folk skulle droppa av en efter en från krogarna innan klockan slagit tre. Det skulle inte bli samma folkmassa som det blir när krogen stänger två. Många skulle även hinna nyktra till eftersom de känner sig nöjda med kvällen. Vi måste även ta hänsyn till dem som jobbar sent och vill kunna gå ut efter arbetet. Vi lever på 2000-talet nu!

I många andra städer i Sverige stänger krogarna tidigast klockan tre! I andra länder har de till och med öppet dygnet runt tills folk är nöjda med kvällen. I Norge beställer man sista drinken klockan tre och där stänger de tidigast halv fyra. I Malmö, Göteborg och Stockholm finns det ställen som har öppet till klockan fem. Varför är det bara Gävle som inte har öppet längre?

De flesta kommer ner till krogen klockan tolv och man borde förstå att folk inte är nöjda efter två timmar! Krogarna borde få bestämma själva över när de ska stänga och inte några trista politiker. Därför uppmanar jag alla till att stödja detta argument så att vi kan göra Gävle till en bättre och roligare stad. Jag hoppas att Gävles politiker inser att genom att ha öppet krogarna längre kan vi minska fylla och bråk i centrum.

En upprörd Gävlebo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare