Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Håll takten

Annons

Ettan var sjukt kul och galet svår. Tvåan fortsätter på samma spår – fortfarande lika kul, fortfarande lika krävande. Patapon är minst sagt annorlunda. Du är en gud som leder dina huvudfotingar genom att trycka på knappar i rätt takt. Det är olika kombinationer beroende på vad du vill att dina pataponer ska göra: Fyrkant, fyrkant, fyrkant, cirkel för framåt marsch, cirkel, cirkel, fyrkant, cirkel för attack och så vidare. Allt måste ske i takt för att dina undersåtar ska nå febernivån, vilket kan krävas för att klara knepiga motståndare.

Upplägget kan alla fatta, men för att klara spelet krävs en rejäl portion envishet och koncentration för på sina håll är det galet svårt. Vilket inte hindrar att man skrattar åt spelet eller att andra skrattar åt en när man spelar: Man nickar i takt till musiken och nynnar sitt pata-pata-pata-pon.

Allt för att få sju kombos och feber, tro mig.

Thomas Arnroth/TT Spektra