Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där...

Anette Nordlander, 41 år, som i sin roll som lärare på Stigslunds skola ska få ta emot en fana av självaste kungen på nationaldagen.

Varför får Stigslunds skola en flagga av konungen?

– Vi brukar alltid tåga in med en fana på skolavslutningen, men det har varit sådana små billiga vanliga flaggor. Som gammal scout vill man ha en riktig fana. Så jag googlade och ansökte om en fana. Men jag förstod inte att det skulle vara de här proportionerna.

Hur menar du?

– Jag sökte i juni förra året. På påsklovet kom det ett väldigt högtravande brev att man hade den stora äran att hämta den här fanan hos hans majestät konungen. Det var dresscode och allt möjligt, jag hade inte ens pratat med min chef då.

Så hur känns det att få träffa kungen?

– Det känns jättetrevligt, det är en ära. Och det är kul att det finns en historia bakom flaggan som gör skolavslutningen ännu festligare.

Hur går den kungliga träffen till?

– Vi är fyra personer som åker ner och tränar dagen innan, för det ska ju tv-sändas. Sedan får vi fanan på nationaldagen och skolavslutningen är den 11 juni. Barnen är eld och lågor, de tycker att det är jättespännande.