Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallarna räcker inte till!

Innebandyn är Sveriges största inomhusidrott och antalet licensierade innebandyspelare stiger. Summan ligger högre än de två senaste säsongerna. Även när det gäller lokalt aktivitetsstöd visar innebandyn upp en klart positiv tillväxt.

I skrivande stund är antalet licensierade spelare uppe i 120 611, vilket är 2 000 spelare mer än förra säsongen. Det är även högre än säsongen dessförinnan.

Vi är Sveriges största inomhusidrott. Det positiva är att vi växer trots att barnkullarna i slutet av 90-talet var mindre än på många år.

När det gäller det lokala aktivitetsstödet har innebandyn ökat de senaste åren det är bara fotbollen som är större.

Innebandyn gick från 4,6 miljoner deltagartillfällen till 5,3 miljoner och den totala ökningen skrevs till 14,4 procent. Det var bara innebandy, amerikansk fotboll, klättring och draghund som ökade antalet deltagartillfällen för varje år under perioden.

Bland sporter som har gått bakåt i denna statistik märks framför allt gymnastik (minus 11,0 procent), simning (12,4), ishockey minus (16,9), ridsport (17,5) och bandy minus (28,1).

Kan det vara så att ungdomarna väljer innebandy före ishockey och isbandy i så starka vintersporter som det trots allt finns i Gävle och Sandviken som till exempel Brynäs IF och SAIK?

En stor eloge till alla innebandyföreningar, ledare, deltagare, utövare och föräldrar som har lyft vår idrott till den position den har i dag. Om hundra år är jag övertygad om att innebandyn även är större än fotbollen. Det tog oss bara 25 år att bli större än hockeyn!

Herbert Marcher

Ordförande Gästriklands innebandyförbund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare