Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallonchutney

Cirka 500 g chutney
400 g hallon
4 stjärnanis
4 msk ljust muscovadosocker
4 msk syltsocker
2 msk hallon- eller äppelcidervinäger
1 krm chilipulver

1. Rensa och hacka hallonen grovt. Lägg hacket i en rostfri kastrull tillsammans med hel stjärnanis, muscovadosocker och syltsocker. Värm försiktigt och sjud fruktmassan sakta utan lock i 5 minuter.

2. Tillsätt hallon- eller äppelcidervinäger och chilipulver. Vill man ha riktigt het chutney kan chilipulvret ersättas med önskad mängd finhackad färsk chili. Chutneyn bör dock inte göras alltför stark då hallonsmaken inte förmår matcha hettan i chilin. Sjud chutneyn ytterligare 10 minuter.

3. Häll upp chutneyn i väl rengjord glasburk och förslut.