Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallongrottor

4 1/2 dl vetemjöl

1 1/2 dl strösocker

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

200 g smör

4 dl hallon + 1 msk strösocker

1. Blanda mjölet med socker, bakpulver och vaniljsocker. Du kan göra det direkt i matberedaren med kniven monterad.

2. Skär smöret i bitar och släpp ner dem i mjölbladningen. Kör samman allt till deg. Överarbeta inte utan kör bara så det går ihop. Ju mindre hackande desto sprödare hallongrottor.

3. Ställ ut 20 muffins- eller stora bullformar på en ugnsplåt. Forma degen till kulor av en valnöts storlek och lägg dem i formarna. Tryck till med ett finger så det blir en grop i mitten av varje kaka.

4. Mosa eller hacka hallonen och blanda med socker. Fördela blandningen i groparna.

5. Grädda i mitten i 200 graders ugn cirka tolv minuter. Lyft de färdiggräddade hallongrottorna från plåten och låt dem kallna på galler. Står de kvar på den heta plåten blir de lätt övergräddade och hårda i botten.