Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halstrad lax med kall mynta- och ingefärssås

Annons

Mynta smakar tuggummi, dragon för tankarna till bearnaisesås och kommer det till curry tänker man bara på indisk mat. Så säger de som nöjer sig med salt och peppar. Den som vågar mer blir rikt belönad.

4 portionsbitar skinn- och benfri lax

1 tsk gult senapsfrö

1/2 tsk salt

1 krm vitpeppar

smör och rapsolja

Till såsen:

3 msk majonnäs

3 dl crème fraiche

1 tsk vitvinsvinäger

3 msk hackad färsk mynta

1 msk riven färsk ingefära

salt och peppar

Att äta till:

blandad sallad

citron

kokt färskpotatis

1. Hacka myntan. Skala och riv

ingefäran fint. Blanda majonnäs,

crème fraiche och vinäger. Rör ner mynta och ingefära. Smaka av med salt och peppar.

Kyl såsen före servering.

2. Stöt gult senapsfrö i mortel och blanda med salt och peppar. Krydda laxen med blandningen och stek den sedan i lika delar smör och rapsolja, cirka tre till fyra minuter per sida.

3. Servera fisken med nykokt färskpotatis, blandad sallad och citron. Garnera gärna med färska myntablad.