Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Halstrad råbiff från grillen

Annons

Till 4 personer
500 g nymald kalvfärs, 1 vitlöksklyfta, pressad eller riven, 1 tsk rökigt salt (eller vanligt salt och ett par droppar liquid smoke), svartpeppar, 4 äggvitor, rapsolja.
Att äta till: 2 dl finhackad, inlagd rödbeta, 1 rödlök, skivad, 4 msk inlagd kapris, 4 äggulor, grönsallad.
Gör så här:
1. Skala och skiva rödlöken och hacka rödbetorna. Separera äggula från äggvita. Gulorna läggs försiktigt i matskedar så blir de lätta att hantera. Äggvitorna blandas med köttfärs, pressad eller riven vitlök, salt och svartpeppar.
2. Arbeta färsen lätt och forma fyra rektangulära biffar. Gör biffarna ganska tjocka, cirka 3 centimeter, så håller de bättre på grillen. Pensla ytan med olja och grilla över fin glöd alternativt stek i panna på spisen.
3. Lägg upp biffarna på tallrikar. Placera en lökring på toppen och låt en äggula glida ner i lökringen. Skivad rödlök, kapris och hackade rödbetor läggs vid sidan. Servera med blandad grönsallad.