Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Halvans bildminne: Den gången fick Kajsa följa med på ett roligt jobb - tack vare Marie Fredriksson

Året var 1988, ett valår. Dotter Kajsa var tio år och fick hänga med på en del jobb efter skolan. Bland andra träffade vi moderatledaren Carl Bildt ute på Rörberg. Carl kom fram och hälsade på Kajsa. Trevligt gjort tyckte jag men Kajsa var föga imponerad.

Hon tyckte inte det var så kul att hänga med på mitt jobb men ibland fick jag inte till någon annan lösning. Så skulle Roxette spela på Gavlerinken. Det var presskonferens på Café Artist med världskändisarna Per Gessle och Marie Fredriksson. Jag skulle jobba på konserten, tror det var en lördag. Jag frågade Marie om jag kunde ta dotter Kajsa med till konserten och att hon fick stå bredvid mig framför scenen medan jag jobbade. Jag sa något om att hon får hänga på mig på en del tråkiga jobb så nu får hon komma med på något hon tycker är kul. Självklart, sa Marie, gör upp det där med tjejen som står där borta, hälsa från mig. Det blev Kajsas första konsert även om den blev kort. Vi fick bara stå där dom tre första låtarna, sedan fick man inte plåta mer från diket. Det var bara att hänga med till labbet för Kajsa och framkalla filmerna. Det är minnen som kommer fram när man för höra att Marie Fredriksson lämnat jordelivet.

Tack Marie! Din röst lever.

Lasse Halvarsson

lasse.halvarsson@telia.com