Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Halvans bildminne: En bild jag har haft på näthinnan sedan dess

Annons

Vissa bilder har man på näthinnan hela livet. Som denna bild. Jag minns inte var bilden togs. Kanske efter Hedesundavägen. Minns bara den lugna killen, han blev inte arg på mig där jag kom med min kamera.

Hans fokus var hästen. Jag tog några bilder, backade undan. Han höll hästen helt lugn. Bilen hade gått i diket, hästsläpet hade vält med hästen kvar. Killen har öppnat en lucka och fått kontakt med hästen.

Troligtvis hade jag hört om olyckan på polisradion som satt i alla fotografers bilar på den tiden. Jag måste ha varit i närheten när larmet gick, kom före brandkår och polis. Vi fotografer kom väldigt nära olyckor många gånger, ibland kanske för nära. Poliser och brandmän kände oss fotografer, dom släppte fram oss. Sällan några bråk. Det var en annan tid.

Sen var det upp till ansvarig utgivare att bestämma om det skulle publiceras eller inte. Inte någon lätt eller avundsvärd uppgift.

Lasse Halvarsson

lasse.halvarsson@telia.com