Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halvans bildminne: Ingen fotograf tackar nej till en bit god mat

Vi pressfotografer var väl inte dom bästa matfotograferna. Stilleben var inte vår grej men tidningen hade en populär serie, ”Gästkocken”. Allt som oftast var det Ylva Suneson som skrev reportagen.

Annons

Vi var alltid hem till ”kocken” som lagade till något hen gillade, vi fotograferade och fick naturligtvis smaka. Det har aldrig funnits en fotograf som tackat nej till en bit god mat, så vi slogs lite om dom där jobben.

Den här gången var vi hemma hos Birgitta Bergström i Strömsbro. Hon hade fixade en Amerikan cheesecake. Kanske för att hon hade varit mycket i USA, eller nåt sånt.

När Birgitta dukat upp och det var dags att föreviga kakan, då kom solen in genom de låga fönstren i Strömsbrohuset. Solen gnistrade i druvorna och i sherryglasen, vackert blänk i tenntallrikarna. Nu blev det bråttom, kameran fick jobba, inga blixtar, bara exponera rätt och trycka av. Klart. Solen gick i moln och allt var över. Bilden var räddad, a piece of cake, kan man säga. Nu var det bara att smaka kakan. Birgitta bor i dag ute i Bönan, hon har säkert receptet om ni blir sugen.

Lasse Halvarsson

lasse.halvarsson@telia.com

Annons