Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Halvans bildminne: Mina krockar och de bilder jag minns

I dag har nästa alla med sig en kamera. Då är det lätt att dokumentera händelser. Jag hade nästan alltid en kamera med mig även före mobiltelefonernas tid. Jag har plåtat alla mina krockar med andra bilar.

Jag har klarat mig många år från att krocka på senare tid så det är gamla bilder, bäst att lägga till peppar, peppar, ta i trä.

Första bilden från 1973 på Staketgatan, min bubbla från 1967 fick sig en törn när jag körde in i sidan på en Audi som kom Skeppargatan. Audin hade stopplikt så det var inte mitt fel den gången. Men visst hade jag lite väl långa bromsspår.

Andra kraschen var vid teatern i Gävle på S. Kunggatan. Året är 1975 och jag har en hyfsat ny Audi 80. Sportskrivare Anders Wedén och jag kom från Gavlerinken. En tjej vinkade åt oss från trottoaren. Anders och jag tittade bakåt efter henne när jag smällde in i Volvon, inga bromsspår alls denna gång och felet var mitt till 100 procent.

1976 är det dags igen, nu i en sprillans ny Audi 80LS som bara rullat fyra hundra mil när jag körde rakt in i sidan på en bil som kom Waldenströmsgatan, det gick att åka över järnvägen från Brynäs till Söder på den tiden. Vi åkte norrut på Muréngatan reporter Lotta Hildingson och jag. Pang. Jag klev ur bilen och plåtade. Killen i andra bilen sa: ”Jag kör ju här varje dag”. Jo, men du skulle ha lämnat företräde, sa jag.

Det var en riktigt sur smäll med nya bilen.

Samma år i november var det dags igen, med samma bil, nu i Hofors, nu var det jag som gled nerför en backe, på sommardäck, jag hade att lämna företräde. Fick inte stopp. Stressad var jag för att köra hem till GD efter jobb. Kylaren sprack. Det var att åka till Bil o Buss i Hofors med bilen och sedan åka buss till Gävle.

Det var vi fotografer som alltid körde i jobbet. Vi rullade 2.500 mil per fotograf och år så det är inte underligt att det hände grejer.

Jag förutom detta krockat med en älg, två rådjur, flera katter, kaniner och fåglar. Allt i tjänsten faktiskt, inget av vara stolt över men jag har kört motsvarande 20 varv runt jorden under 40 år så har jag klarat mig bra ändå .

Jo, jag har också krockat med en stor sköldpadda utanför Funchal, Madeira med segelbåt men det är en annan historia. Hoppas verkligen att den klarade sig.

Kör försiktigt!

Lasse Halvarsson

lasse.halvarsson@telia.com