Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halvans bildminne: Varför de firade? Det minns jag inte

”Här vare livat här vare glatt, här vare blommor i morsans hatt!” Den hejaramsan har jag hört i Hoforshallen många gånger. Ute också för den delen.

Annons

Uterinken låg bland träden vid Folkets hus. Den hängande belysningen var allt annat än bra. Djurgården var där och spelade en gång. Djurgårdarna som var vana att spela inomhus på Hovet, sa lite retsamt till Hoforslirarna: ”Schysst, har ni tallar inne i hallen?"

Den här bilden är från inomhushallen vid Stålringen, året är 1985. Har inget minne av varför Hoforskillarna firar med bubbel inne i omklädningsrummet. Tre man duschar målvakten som måste vara matchens hjälte. Det är säkert en söndagsmatch.

Klockan på väggen är bara en kvart över sju på kvällen, jag hinner lätt köra in till GD i Gävle för att framkalla filmen, göra bilder, visa sportredigeraren och sedan ska det göras klichéer, det är gott om tid före presstopp. Hade det varit en vardagskväll och matchen börjat 19.00 hade jag fått åka efter två perioder. Andra tider i dag.

Bilden är tagen utan blixt, grabbarna är skarpa men det är härlig rörelseoskärpa på skumpasprutet. Leican med Super Angulon är inställd på en sextiondels sekund. Tri-X filmen ska pressas till 1600 ASA. Sen har jag alltid imponerats av bicepsmuskeln som killen längst till vänster har.

Lasse Halvarsson

lasse.halvarsson@telia.com

Annons