Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halvvägs till nya Solängsskolan – här tackar byggföretaget eleverna med glass

Under måndagen bjöds det på glass på Solängsskolan. Det var byggföretaget som har hand om den totalrenovering skolan är mitt uppe i, som ville tacka eleverna för deras tålamod.

Annons

På skolgården samsas elever och byggarbetare om utrymmet. Längs med den ljusgrå paviljongen, där sjätteklassarna haft sina klassrum under renoveringen, står en frys fylld med både is- och gräddglass men också två lådor med badbollar och frisbees.

- Vi ville tacka barnen för att de skött sig och respekterat avstängningarna, säger Fredrik Pierre, VD för Pierre Entreprenad AB.

En av de första på plats är Laki Mohammed Noor som går i 4B. Klassen har haft sitt tillfälliga klassrum i den nyrenoverade bildsalen, något som både varit bra och dåligt.

- Det är stort, vi får plats med ett mysbord och grupprum, säger hon. Men vi når inte fönstren nu för de är i taket. Men allt är finare och fräschare.

Till hösten flyttar de in i sina nya klassrum i den före detta högstadiebyggnaden.

Ombyggnationen fortsätter under sommaren och lagom till höstterminen kommer klasserna 3-6 samt fritidsavdelningen tillbaka till nyrustade lokaler. Varje klassrum får ett grupprum och de har satsat mycket på ljudisolering och ljuddämpande möbler, berättar biträdande rektor Johan Björck. Även antalet toaletter blir fler.

En del av skolgården kommer stå färdig till terminsstarten i höst, något Rojda Tahran i 3C ser fram emot.

- Det har inte funnits så mycket att göra på skolgården, de har haft lite aktiviteter men annars har man bara haft träd att klättra i och det är lite svårt, berättar hon.

Däremot ser hon fram emot den nya klätterställningen och studsmattan som byggs.

Sedan väntar renovering av lågstadiets klassrum, skolkök och gymnastiksal innan renoveringen är färdig, vilket den beräknas bli under 2020.

För 4B fortsätter terminens sista skoldag med mys och snacks.

Annons