Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hamburgare för vuxna

Till 4 personer
600 g köttfärs, helst med 30 procent fläskfärs
salt och svartpeppar
några droppar tabasco, rökig marinad eller liquid smoke
4 grova portionsbröd
2 tomater
en bit gurka
några blandade salladsblad
smör och rapsolja
Till dressingen:
1 dl turkisk yoghurt
1 msk majonnäs
1 msk senap
1 msk ketchup
1 msk bostongurka

Gör så här:
1. Rör färsen med lite salt och svartpeppar. Krydda gärna med tabasco eller lite rökig grillmarinad eller liquid smoke som är röksmak i flytande form. Forma fyra tjocka hamburgare som steks i medelvarm panna med lika delar smör och rapsolja. Beräkna stektiden till 4 minuter per sida.
2. Blanda samman dressingen, riv salladen, skiva tomater och gurka.
3. Dela bröden likt hamburgerbröd och rosta dem i brödrost eller ugn. Grunda med sallad, fortsätt med hamburgare, grönsaker och till sist dressing. Toppa med lock och njut.
Dan Strandqvist/TT Spektra