Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hammarbyborna fåregen ramp

– Skateboard är roligt, men det finns nästan ingenstans att åka, säger Hanna Zellner.

Hanna Zellner, Isabel Mattsson och Staffan Zackrisson är alla i 20-årsåldern och älskar att åka skateboard. Men i Sandvikens kommun finns det få ställen där de kan utöva sitt intresse.

– Det finns en ramp i Storvik, men den är till för lite mer avancerat åkande. Vi vill bygga en ramp där även nybörjare vågar hålla till, säger Hanna Zellner.

Den flyttbara rampen som de nu har börjat bygga är därför ungefär en meter hög. Den ska placeras mitt i centrala Gästrike-Hammarby, i korsningen Vretbovägen-Ribacksvägen, på ett område där kommunen tidigare har beviljat marklov för en BMX- och dirtbana som aldrig blev av. Därför behövs inga ytterligare tillstånd förutom ett formellt godkännande från kultur- och fritidsförvaltningen.

Invigningen är planerad till slutet av augusti.

Hanna Zellner som vintertid åker mycket snowboard ser fram emot att nu även få ett ställe där hon kan åka bräda sommartid.

– Rampen är till för alla som bor i Gästrike-Hammarby och vi hoppas även att den ska locka dit ungdomar från andra orter, säger hon.