Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hammarsten är Brünos sidekick

Nu erkänner Gustaf Hammarsten det som länge varit en offentlig hemlighet:

Han är sidekick till Brüno, komikern Sacha Baron Cohens nye rollfigur efter Borat.

Ryktena har surrat i mer än ett år och man har kunnat se honom på bilder och trailers från filmen ”Brüno”. Men skådespelaren Gustaf Hammarsten, 41, har tigit. Han har inte ens kunnat bekräfta att han är med i filmen.

Han får fortfarande inte säga något om scenerna – det har han skrivit kontrakt på – men i en intervju i fredagens Dagens Nyheter berättar han för första gången om inspelningen av ”Brüno”.

– Det finns ingen annan filminspelning som slår sådant här. Det är så verkligt. När man spelar in andra filmer så är det så mycket runt omkring som är på låtsas. Men i den här typen av film så finns det inga gränser eller kameralinjer. Det är oändligt. Du kan improvisera vad du vill. Du är mitt i verkligheten. Det kan ta vilken vändning som helst, säger han till DN.

TT Spektra har talat med en person som sett ”Brüno”. Han säger att Sacha Baron Cohen denna gång går betydligt längre i chockverkan och pinsamhet än vad han gjorde i ”Borat”.

I filmen får vi bland annat se hur han:

+ Deltar i en wrestlingmatch (mot Gustaf Hammarsten) som snabbt, till publikens skräck och raseri, urartar i rena gaysexorgien.

+ Kallar Mel Gibson (som anklagats för antisemitism) för ”Führer”.

+ Adopterar ett afrikanskt barn.

+ Dyker upp bland familjerna på ett shoppingcentrum, fastlåst i Gustaf Hammarsten, och söker en låssmed.

+ Spelar in en välgörenhetslåt för Afrika med artister som Bono, Chris Martin och Elton John.

Gustaf Hammarsten har fortfarande inte sett den färdiga filmen.

– Allt är så absurt att jag vet inte vet vad det här kommer att innebära. Det kan bli så att jag blir igenkänd i hela världen eller så är allt som vanligt igen och jag handlar på Konsum igen till hösten, säger han till DN.