Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han blir ny ledarskribent på Gefle Dagblad

Bawar Ismail, 23, blir ny ledarskribent på Gefle Dagblad. Han kommer närmast från Expressens ledaravdelning.

Annons

Bawar Ismail har läst statsvetenskap och internationella relationer vid Stockholms universitet och har en bakgrund som utrikespolitisk talesperson för Liberala ungdomsförbundet. Bawar Ismail har skrivit för bland annat Göteborgsposten, UNT, Liberala nyhetsbyrån och Hallandsposten.

– Jag är jätteglad och framför allt taggad. Gefle Dagblad är en tidning som fått väldigt mycket nationell uppmärksamhet på sistone och det ska bli roligt att få skriva vassa ledare som kan vara både lokala och nationella, säger han.

Bawar Ismail framhåller bland annat granskningen av Gävle moské.

Själv brinner han för frågor som rör säkerhetspolitik, om att skydda demokratin från både inre och yttre hot och frågor som rör extemism.

– Det här känns väldigt bra. Bawar Ismail är en av landets vassaste unga skribenter. Han blir en viktig kraft i vår satsning på en ännu snabbare digital opinionsbildning, säger Anna Gullberg, chefredaktör och ansvarig utgivare på Gefle Dagblad.

Bawar Ismail kommer att, tillsammans med Gefle Dagblads politiska redaktör Karin Bergkvist, fortsätta arbetet med att profilera och utveckla Gefle Dagblads liberala opinionsjournalistik.

– Jag ser fram emot att jobba tillsammans med Bawar för att fortsätta att utveckla Gefle Dagblads ledarsida. Våra opinionstexter är redan idag spridda och lästa och tillsammans ska vi fortsätta att satsa på snabb, digital opinionsbildning kring såväl nationella som lokala frågor. Bawar är en vass skribent och kommer utan tvekan att bli ett uppskattat namn för GD:s läsare, säger Karin Bergkvist, politisk redaktör på Gefle Dagblad.

Bawar Ismail hoppas kunna leverera vassa ledartexter om vad som händer inom politiken – såväl lokalt som nationellt.

– Jag är pang på bollen och är inte rädd för att ryta ifrån, säger han.

– Jag har växt upp på den värmländska och småländska landsbygden. Har studerat statsvetenskap i Stockholm. Jag älskar actionrullar, hiphop och Star Wars.

Bawar Ismail håller som bäst på att leta lägenhet i Gävle och han tillträder sin tjänst på Gefle Dagblad den 29 augusti.

► Vår nyhetsapp är nu ännu bättre och personligare. Här laddar du ner GD-appen till din Iphone och här laddar du GD-appen till Android .