Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han bygger upp ett nytt Lilla Vall – och flyttar in själv

När Lilla Vall rivs ska ett nytt hus byggas i dess ställe. Det är Ulf Borbos, tidigare VD på Movexum i Gävle, som köpt fastigheten och själv planerar att bo där när det är färdigt.

Annons

Läs mer: Farväl, Lilla Vall!

Ulf Borbos har köpt fastigheten där Lilla Vall låg och ska bygga upp ett nytt hus där.

Det nya tvåvåningshuset kommer att inrymma kontorslokaler och ägarens egen bostad. Storleken blir 236 kvm fördelat på två plan.

– Det blir ett nytt Lilla Vall, säger Ulf Borbos, som köpt fastigheten. Det nya huset ska vara som en kopia av Stora Vall med samma färg och utseende.

– Jag tyckte att det gamla huset såg så anskrämligt ut och det visade sigatt det var alldeles för nedgånget för att rädda, förklarar Ulf Borbos för GD.Sedan visade det sig vara en kompis till mig som ägde fastigheten, så jag köpte den av honom. Så jag hörde mig för hos kommunen och frågade om man fick bo där – och det fick man.

Här är platsen där Lilla Vall tidigare låg. Byggnaden var förfallen och gick inte att rädda, enligt Ulf Borbos. Det nya huset kommer att bli en kopia av

I fastigheten ingår även ett förråd och garage med en jordkällare. De ska också rustas upp, men det måste göras försiktigt för att bevara de skyddade byggnaderna. I en av de mindre byggnaderna blir det kontorslokaler, i den andra blir det förråd och jordkällaren ska bli vinkällare.

På bilden syns ett förråd medbland annat en jordkällare som ska göras om till vinkällare, enligt Ulf Borbos planer.

– Det kommer att bli precis som det såg ut förut, förklarar Ulf Borbos.

Bygglov är klart och ritningarna är färdiga. Allt som återstår är att sätta spaden jorden. Ulf Borbos hoppas att han kommer att kunna flytta in till jul.

I en av de andra två byggnaderna som ingår i fastigheten blir det kontor.

Vilka företag det blir som kommer att hyra in sig i kontorslokalerna är inte klart ännu.

– Det är otroligt vackert här, säger Ulf Borbos om området i Kungsbäck där det nya huset ska byggas. Han hoppas kunna flytta in till jul.

Läs mer: Stora Vall lever upp - med fem nya företag

Annons