Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Han kom hit blodad och bakbunden"

Lantbrukaren Anders Svensson och hans fru Gunnel vaknade på natten av att grannen stod utanför dörren.
- Han hade lyckats ta sig ned till oss med bakbundna händer. Han var blåslagen och nedblodad, med ena ögat igensvullet, säger Anders Svensson som hjälpte 58-åringen kontakta polis.

Annons
Rånarna var från början ute efter pengar, berättade 58-åringen, men nöjde sig inte med vad de funnit utan tvingade honom att öppna vapenskåpet.
Därefter lämnade de 58-åringens bostad. Mannen lade sig på en soffa och hörde rånarna åka iväg. Han väntade en stund för att försäkra sig om att de lämnat platsen, därefter kunde han ta sig ned till makarna Svensson trots de bakbunda händerna.

Springer fort
- Han slogs med dem så gott det gick men de var ju två, förklarar Anders Svensson som är förvånad att inte grannen hann ifrån dem.
- Han springer väldigt fort. Hade han inte varit barfota hade han nog hunnit undan.
Paret Svensson är liksom andra i Trödje uppskakade av det inträffade.
58-åringen är ungkarl och säljer ved, och det kan vara skäl nog för någon att genomföra ett rån, tror Anders, som var med och avvärjde ett inbrottsförsök tillsammans med 58-åringen för några år sedan. Huset ligger avskilt vid vägen och kanske har gärningsmännen haft det under uppsikt en tid.
- Det finns säkert folk som har fått för sig att han haft väldigt mycket pengar undanstoppat i huset, eller nåt sånt.

Flera ensamhushåll
Anders Svensson tycker att det inträffade är extra olyckligt med tanke på att det finns flera ensamhushåll i Trödje. Händelser som denna skapar otrygghet:
- Jag pratade med en i dag som sa att "nu vågar man ju knappt gå och lägga sig längre på kvällarna".
MARTIN HOFVENSTAM
026 - 15 96 31
martin.hofvenstam_gd.se