Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han kräver bättring av Sandviken Energi

Sandvikenföretagaren Tomas Roslund har redan tidigare krävt ledningen i Sandviken Energis avgång efter sin egen granskning av bolaget. Nu när både verkställande direktör och styrelseordförande fått avgå säger han att förändringsarbetet inte slutar där.

– De måste förändra hela sin företagskultur. Jag har fått många samtal och e-post med berättelser hur de missköter sina kunder. De har ju en monopolställning i Sandviken som gör att det inte finns något att sätta emot, säger Tomas Roslund.

Tomas började granska Sandviken Energi efter en konflikt med bolaget om ett elskåp som de placerat på infarten till hans hus.

Efter hans genomgång av energibolagets representation inleddes en intern granskning som nu lett till att styrelseordföranden Jan Davik avgått och nu senast även verkställande direktören Alfons Kubulenso.

Så när ledningen nu fått gå borde Tomas Roslund vara nöjd.

– Nöjd att det är så här misskött kan ingen i Sandviken vara. Vi måste komma ihåg att vi företagare och medborgare blir jagade så fort det är något fel oavsett om det handlar om skatter, moms, avgifter eller felaktiga avdrag. Då måste vi kunna förvänta oss att de kommunala bolagen lever under samma spelregler som alla andra. Det är naturligtvis förvånande att Alfons haft de här bristerna då han har andra förtjänster och jag hört att han ska vara en bra kille i övrigt, säger Tomas Forslund.

Eftersom Alfons Kubulenso fått avgå med omedelvar verkan så fungerar Sandvikens kommundirektör Ann-Katrin Sundelius som tillförordnad chef för Sandviken Energi medan processen med att rekrytera en ny verkställande direktör och ordförande startar i morgon.

Då ska man också se över vilka kriterier som ska gälla för den nya chefen.

– Det var ju bara någon av oss i styrelsen som var med och anställde Alfons, så nu ska vi se över de gamla kriterierna som gällde då och kolla om det är något vi behöver komplettera med den här gången. Jag kan inte uttala mig om när vi kan ha en ny direktör och ny ordförande på plats. Idealiskt sett så snart som möjligt men vi ska heller inte stressa fram något beslut, vi har en kompetent ledning som kan sköta det här så länge, säger styrelsens företrädare Tomas Kärnström.