Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han öppnar dygnet runt-gym

I nästa vecka öppnar Gävles första 24-timmarsgym.
– Tanken är att du ska kunna träna när du vill. Det ska inte finnas några begränsningar, säger Philip Gunholmer, mannen bakom satsningen.

Han har bott i Gävle ett tag och tror att det precis som i andra större städer behövs ett gym som alltid är öppet.

Inte för att han tror att särskilt många kommer att träna på nätterna, utan för att kunderna ska veta att gymmet alltid är tillgängligt.

– Jag har pratat med många här i stan som tycker att det behövs, säger Philip Gunholmer.

Lördagen den 15 augusti är det premiär och de senaste veckorna har han jobbat stenhårt för att få lokalen klar.

Alla maskiner är på plats och trots att det är ett välutrustat gym i fräscha lokaler vill han försöka hålla priset nere.

Han kommer att ha ett pris för dagtidsträning och ett lite högre för dygnet-runt-träning. Ett medlemskap ska vara om inte billigast i stan, så näst intill.

– Alla ska ha råd att träna och alla ska kunna träna när de vill, säger Philip Gunholmer.

Han tränar själv regelbundet, mest för att må bra, och kommer att sköta gymmet själv, med lite extra hjälp då och då.

Gymmet kommer att ha receptionstid vissa dagar i veckan och besökarna kan då få personlig hjälp med träningen. Men på andra tider får medlemmarna räkna med att klara sig själva. Träning nattetid innebär särskilda regler för att inte störa grannar i kvarteret, mitt i stan.

Det innebär att Philip Gunholmer lägger en hel del ansvar på medlemmarna, och alla som vill träna får skriva på ett avtal om villkoren.

– Man måste ställa krav på medlemmarna, säger han.

Han räknar med att det behövs 300-400 medlemmar för att få verksamheten att gå runt. Om medlemstillströmningen blir tillräcklig räknar han med att komplettera utrustningen och kanske utveckla verksamheten med ledarledd gruppträning. Men det får komma senare. I lokalen pågår de sista arbetena inför premiären om en dryg vecka.