Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han sitter anhållen för mordet

/

Det är en 28-årig man som är misstänkt för mordet på Nordost. Mannen anhölls tidigt på söndagsmorgonen och har nu fått en offentlig försvarare, enligt tingsrätten.
– Jag skulle beskriva honom som en väldigt, väldigt lugn person, säger en bekant.

Annons

Styckade 28-åringen offret?

I torsdags citerade 28-åringen seriemördaren Patrick Bateman från filmen "American Psycho" i sociala medier. Det handlade om ett citat ur en av de allra blodigaste sekvenserna.

Drygt ett dygn senare misstänks han ha mördat den 24-årige småbarnsmamman.

Mannen som sitter anhållen misstänkt för mord beskrivs som en ödmjuk och lugn person med stort intresse för konst.

– Det låter väldigt långsökt att han skulle ha mördat någon, berättar en person med anknytning till den anhållne mannen.

Gefle Dagblad har pratat med en tidigare lärare till 28-åringen som undervisat mannen under två år.

– Jag uppfattade det som att han var en del av gruppen och inte en ensamvarg. Det var en flicka i klassen som hade sociala svårigheter och hamnade lite utanför. Han var ett stort stöd för henne och tog hand om henne.

Den mordmisstänkte kommer från en uppväxt i Sandviken som beskrivs som problemfri med bra ekonomi. Några våldsamma tendenser har ingen av dem som Gefle Dagblad haft kontakt med kunnat vittna om.

– Tänk dig urtypen av en jättelugn person. Alltid om det varit något bråk eller liknande, då är han den första personen att gå därifrån. Jag skulle ha väldigt svårt att tänka mig att han skulle kunna göra något sånt, berättar en bekant till den mordmisstänkte.

Tillbakadragen, ödmjuk och ovanligt lugn. Så beskrivs mannen som även har stora konstnärstalanger.

– Hans konst uppfattar jag som lite flummig, på gränsen till svår att förstå, säger en vän till den misstänkte.

Av andra beskrivs den som symbolisk med dolda budskap.

– Det var spännande med honom för man visste aldrig vad han kom med, man blev överraskad, säger en person som följt den mordmisstänktes konst.

Den misstänkte mannen har aldrig tidigare förekommit i polisens brottsregister.

På tisdagen ska åklagaren ta ställning till eventuell häktningsframställan och på onsdag sker obduktion, skriver polisen på sin hemsida.

Annons