Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han tar över Edskens camping

Efter många turer är det nu klart med en ny arrendator på Edskens camping. Det blir Grillköket i Hofors som driver verksamheten kommande säsong.

Annons

– Det blir samma utbud som tidigare, och vi ska satsa på kvalitet, säger Grillkökets ägare Teitur Mariusson.

En långdragen tvist mellan hyresvärden Gamla Haifare och den mångårige arrendatorn Per-Arne Sahlberg slutade i vintras med att den senare köptes ut från gällande kontrakt.

Därefter har Gamla Haifare varit nära att skriva avtal med två nya arrendatorer men båda gångerna har man stupat på målsnöret.

Nu har dock ett ettårigt avtal tecknats med Grillköket.

– Vi har varit noga med att vi ville ha en riktig kock med i bilden. Vi ville inte ha en pizzeria där uppe, säger Gamla Haifares vice ordförande Inga-Lisa Eriksson.

Redan till den 1 maj är det tänkt att campingen ska öppna för säsongen.

– Vi hoppas att det ska gå att komma in med husvagnarna då. Men det är fortfarande mycket snö kvar.

Grillkökets ägare Teitur Mariusson är själv inte inblandad i den dagliga verksamheten men han försäkrar att Hoforsborna kommer att känna igen sig när de besöker sin sommarpärla.

– Ja, och förhoppningsvis ska det ju bli bättre. Det blir samma utbud som tidigare, och vi ska satsa på kvalitet. Man ska kunna ta en bit mat, ta en öl och kanske lyssna på en trubadur. Det ska kännas roligt att komma dit, säger han.

Annons