Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han var en spjuver – även under vattenytan...

Ni minns kanske Bosse Nilsson? Känd framförallt som bandymålvakt och domare i diverse bollsporter och som en riktig spjuver.

Men hur många vet att Bosse också spelade vattenpolo?

Det gjorde han. I Skutskär eller om det möjligen var i den fusionerade klubben Harnäs/Skutskär.

I bandymålet tog Bosse alla chanser att bjuda på tjuvtricks – som att plocka fram en ny boll i stället för en som gått i mål bakom honom – men det var ofta svårt att lyckas med såna fulingar. Domarna hade ständigt ögonen på honom.

I vattenpolo var det mycket lättare. Under vattenytan kunde man lätt dra ner badbyxorna till knäna på en motståndare utan att domaren där uppe vid bassängkanten såg någonting, och det gjorde Bosse Nilsson. Hela tiden.

Själv minns jag Bosse som en mysig herre med glimten i ögat, men jag vet också att det var många som hade svårt att dra på munnen åt hans spratt.

Och det är klart... laddar man för skott och någon plötsligt både klär av en naken och ser till att man får en kallsup så blir man väl inte glad direkt.