Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hands up! Hands up! Hands up! Hands up!

Farsen ”Pengarna eller livet”, skriven av brittiske Ray Cooney, kommer till Gävle på lördag och på scenen kan vi se skådespelare som Johannes Brost, Sussie Eriksson och Roland Nordqvist (från Telia-reklamen). Regisserar gör Robert Dröse.

Den beskrivs som ”en hysteriskt rolig fars om vanliga människor som hamnar i ovanliga situationer”, upptakten är två portföljer som av misstag byter ägare, den ena innehåller sju och en halv miljon...

– Den är fantastiskt rolig, säger Anna Norberg, sångerska, skådespelare men också producent på Dröse&Norberg, när jag frågar varför de valde just ”Pengarna eller livet”.

– Och lite lustigt är det ju att vi valde just den, i dessa tider. En lätt historia, men tajming och tempo är det viktiga, fungerar det då skrattar folk!

Anna Norberg gör en av huvudrollerna men beslöt sig för att stå tillbaka en period – Sussie Eriksson hoppar in – när föreställningarna blev allt fler och administrationen växte.

– Men den 24 april är jag tillbaka på scenen igen. I min blonda peruk! Vi har satt farsen i 80-talet och ibland tänker man men hur ser jag ut, ska jag verkligen ha på mig det där?!

”Pengarna eller livet” har blivit en succé och i höst är redan 14 nya föreställningar inbokade i Sunne.

– Men först Gävle, säger Anna Norberg. Och det är speciellt, vi möter alltid en bra publik – och pappa bor där!