Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hans bil sköts sönder

Någon stannade och besköt Per Kilhgrens bil natten mot tisdag. Men när han ringde polisen blev det tummen ner.
– Det är otroligt, de ville inte komma, säger han.

Annons

Per Kihlgren bor en bit utanför Storvik. I tisdagskväll satt han inne och hörde en bil som stannade. Efter en kort stund körde bilen vidare. I onsdagsmorse upptäckte han ett hål i bakrutan på sin bil som stod parkerad rakt nedanför infarten.

Någon hade skjutit mot bilen och Per Kihlgren tror att skotten avlossades från bilen som stannade vid hans hus kvällen innnan.

– Jag såg ett litet hål i rutan, men när jag öppnade bildörren gick rutan sönder i småbitar, säger han.

Någon kula har han inte hittat och allt pekar på att det kan ha varit skott från ett luftgevär eller i alla fall ett så svagt vapen att kulan inte gått igenom bilen.

Per Kihlgren försökte polisanmäla händelsen när han konstaterade beskjutningen, men polisen nonchalerade honom totalt. De hade inget intresse av att komma för att undersöka saken och talade i klartext om för honom att de inte brydde sig om beskjutningen.

– Det är osannolikt, första gången man ringer polisen för att få hjälp då ställer de inte upp, säger han.

Närpolischef Rolf Sundqvist har inte hört talas om händelsen, men tycker att det låter märkligt. Samtidigt finns tillfällen när polisen inte har tid att åka på vad som bedöms som mindre brott.

Det var ju heller ingen fara för någons liv utan fråga om skadegörelse och troligen hade polisen mer allvarliga brott som krävde snabbare insatser.

– Men det är alltid viktigt att anmäla brott, även om vi som i det här fallet inte kunde åka ut, säger han.

Han hoppas att den som anmäler ett brott har förståelse för att det finns tillfällen då polisen inte kan hjälpa till hur mycket man än försöker.