Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hansson inför premiären: "Hellre favorit än tvärtom"

Han kunde blivit kvar i norrettan, men Jimmy Hansson valde att stanna i Sandviken.
Det borgar för full fart på vänsterkanten – till att börja med mot Morön i dag.

Just vänsterkanten är ett av SIF:s allra vassaste anfallsvapen, om det nu är Andreas Sipuri eller kanske amerikanen Yoni Berhanu som spelar framför Jimmy Hansson i seriepremiären.

Där kommer det gå undan. Och många SIF-supportrar har gått och varit nervösa under vinterhalvåret när vänsterbacken Jimmy Hansson dröjt med sin kontraktsförlängning. Men så kom den slutligen, bara dagar innan transferfönstret stängde.

– Jag har väl varit inställd på att fortsätta i SIF hela tiden, men vi behövde lösa ett jobb åt mig vid sidan av. Och det gjorde vi, jag jobbar som marknadskonsult i Gävle nu, och då blev jag kvar, minst ett år till i alla fall.

Han hade erbjudanden från flera klubbar i norrettan, men nobbade samtliga.

– Jag trivs väldigt bra i klubben, den ligger mig varmt om hjärtat, och det finns ett stort intresse i Sandviken som jag gillar. Och har man varit med och åkt ur en serie vill man inte lämna direkt, då vill man se till att laget går upp igen, säger 26-åringen som varit i SIF sedan 2009.

Hur märks det i kroppen att det är seriepremiär?

– Det är klart det är lite nerver, men jag börjar ju bli lite rutinerad nu. Framför allt är det kul att vi får börja hemma, vi har spelat två premiärer i rad på bortaplan.

Ni är stora favoriter, både i serien och mot Morön. Hur handskas ni med det?

– Den största pressen sätter vi nog på oss själva ändå, och jag är hellre favorit än tvärtom. Det är ett jobb som ska göras, och vi måste få upp bolltempot och göra mål.

Saknas mot Morön gör Hjalmar Öhagen (inte i matchdugligt skick ännu), Sereya Mobaraki (ryggen), samt långtidsskadade Filip Norell, David Svanberg och Tobias Wennergrund.