Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är årets julklapp

/

Årets julklapp är surfplattan, enligt Handelns Utredningsinstitut (HUI) som för 23:e året i rad presenterar årets julklapp.

Annons

Årets julklapp är egentligen mer av en trendspaning än konkret julklappstips till den som letar. HUI sätter upp tre kriterier där något eller flera ska uppfyllas. Produkten ska:
vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse för året.svara för ett högt försäljningsvärde eller säljas i ett stort antal enheter.representera den tid vi lever i.
"Surfplattan uppfyller alla kriterier för Årets Julklapp. Riktig skjuts på försäljningen får den i och med att Apples Ipad släpps. Den har satt trenden. Många tillverkare väntas följa efter och försäljningen explodera. Att surfplattan är ett tecken i tiden råder heller ingen tvekan om", säger Lena Larsson, vd på HUI, i ett pressmeddelande.
Det blir många hårda paket under granen i år. Enligt HUI väntas den snabba tekniska utvecklingen göra elektronikhandeln till den stora vinnaren i kampen om svenskarnas julklappspengar. Den väntas i julhandeln växa med fem procent.
Prognosen för den sammanlagda julhandeln är enligt HUI ett lyft med tre procent. Sammanlagt väntas svenskarna sätta sprätt på 64,7 miljarder kronor i julhandeln

Mer läsning

Annons