Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är cyklisterna från Gävle, Sandviken och Tierp som klarade Vätternrundan under åtta timmar

Regn, blåst och 30 långa mil – men ingenting kunde stoppa Sandvikens CK:s snabbaste grupp på Vätternrundan.
21 av 28 cyklister klarade målet på åtta timmar och gruppen rullade i mål efter 7.56.
– Det är ett bra betyg, det var en otrolig glädje efteråt, säger Joakim Andersson i SCK.

Annons

21 av 28 cyklister från Gästrikland och norra Uppland klarade målet på åtta timmar, de gick nöjda och glada i mål på tiden 7.56.

Han var en av två "kaptener" i gruppen, tillsammans med klubbkamraten Jörgen Landblom, och duons uppgift var att se till att snitthastigheten på 37 km/h hölls och att ingen sölade under de två korta pauser som togs på tre minuter vardera.

– Jag stod och räknade ner i depån, men det var väldigt disciplinerat och alla höll tiden. Men ner till Jönköping hade vi svår motvind och då är det lätt att man vill hämta in all tid på en gång men man cyklar inte in en kvart på bara några mil, säger Joakim Andersson, som berättar att förhållandena var svåra i den här upplagan av Vätternrundan.

– Åtminstone för oss som startade sent, vi hade nog regn hela vägen så det var riktigt, riktigt jobbigt. Och själv fick jag grymt ont i skinkorna, det blir nog så när man får sitta och spänna emot när när det blåser mycket.

Det var första gången Sandviken hade en så kallad Sub8-grupp, och de 28 cyklisterna kom från både Sandviken, Tierp och Gävle. Några fick släppa längs vägen, men att 21 av 28 klarar målet anser Joakim Andersson vara mer än godkänt.

– Nyckeln är att man är samkörda och har tränat mycket tillsammans, och det har vi gjort hela våren. Det var första gången med Sub8 men jag törs lova att det blir en fortsättning.

Sandvikens CK hade även en Sub9-grupp med cirka 60 cyklister, och det menar Joakim Andersson är en följd av den cykelboom som klubben just nu upplever.

– Cyklingen har verkligen vuxit lavinartat i Sandviken, vi har varit 50 stycken på söndagsträningarna ibland och det blir roligare att träna när man har ett specifikt mål framför sig. Och fler och fler upptäcker hur kul det är att åka racercykel i grupp, det går fort och är jäkligt snyggt i enhetliga kläder.

18 383 cyklister av totalt 19 653 fullföljde den 51:a upplagan av Vätternrundan.

Ulf Domanders och Ulf Bergqvist, båda Gävle, såg så här glada ut efter målgång.

Här är cyklisterna som klarade målet på åtta timmar i SCK:s första Sub8-grupp någonsin: Joakim Andersson, Sandviken, Jörgen Landblom, Sandviken, Tony Claesson, Gävle, Ulf Domanders, Gävle, Fredrik Forslund, Söderfors, Thomas Hemström, Örbyhus, Ulf Bergqvist, Gävle, Marcus Juneholt, Söderfors, Anders Larsson, Sandviken, Anders Lindblom, Sandviken, Johan Lindström, Tierp, Magnus Mellberg, Sandviken, Christian Nyberg, Söderfors, Andreas Rosberg, Sandviken, Andreas Sparr, Gävle, Jimmy Svedberg, Sandviken, Krister Säll, Skutskär, Morten Öygard, Sandviken, Lars Pettersson, Östhammar.

Annons