Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är fotbollsälskaren som blir redaktör för satsningen på Ettan

Vår satsning på fotbollsligan Ettan fortsätter.
Först förvärvades sändningsrättigheterna – här är nästa nyhet: Oskar Lund från Sundsvall blir ny Ettanredaktör.

Oskars uppdrag är att jobba med hela Ettanfotboll och alla 32 lagen, där Gefle och Sandviken är två av dessa.

Under onsdagen så offentliggjordes det att Bonnier News och NTM förvärvat sändningsrättigheten av Ettan norra och Ettan södra för tre år framåt.

Matcherna kommer bland annat att visas på gd.se och arbetarbladet.se.

– Det är en väldigt spännande satsning och det ska bli otroligt kul att få jobba med den, säger Lund, som även bevakat fotbollslandslaget en hel del och bland annat bevakat ett EM på plats.

I jobbet som Ettanredaktör så kommer Oskar att berätta de oskrivna historierna, lyfta fram de färgstarka profilerna och målet är att få fler att upptäcka Ettan.

– Vi får återkomma närmare seriestart med mer detaljer hur bevakningen kommer att se ut. Men jag kan redan nu berätta att det kommer bli en podd där jag kommer att möta profilerna som finns inom Ettan, säger Oskar, som älskat fotboll sedan barnsben och själv har spelat på lokal nivå.

Mattias Wallström, affärsutvecklingsansvarig för Mittmedia och drivande i Ettanprojektet för Bonnier News del:

– En viktig del i att bygga intresse kring en rättighet är att jobba med innehåll om profilerna i serien. Därför är det givet för oss att ha en dedikerad journalist som jobbar med fokus på ligan.

– Med sin erfarenhet och stora fotbollskunskap är Oskar helt rätt person  att göra detta jobb.

Oskar Lund har varit sportjournalist på Sundsvalls Tidning i många år.