Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är namnet på Gefle IF:s nya fotbollsarena

/

Gavlevallen – det blir namnet på den nya fotbollsarenan i Gävle. Bakom namnförslaget, som överlägset vann kommunens omröstning, står Per-Arne Wikström.
– Jag kom på det ganska snabbt, säger han.

Annons

Det var i samband med invigningen i dag av årets julbock på Slottstorget i Gävle som namnet på den nya fotbollsarenan i Gavlehov i Gävle presenterades.

Arenan ska heta Gavlevallen. 40 procent av dem som deltagit i omröstningen lade sin röst på det förslaget. Per-Arne Wikström från Gävle var den som skickade in det vinnande bidraget.

– Det känns väldigt kul att så många gillade namnet. Det var inte särskilt svårt att komma på det. Jag ville att det skulle finnas en koppling till Gävle som ort och till fotboll som sport, säger han.

Att använda ordet "vallen" i ett nytt arenanamn i dag är inte så vanligt. I vissas öron klingar det gammelmodigt.

– Det tycker inte jag. Det ger en koppling till rötterna, säger Per-Arne Wikström.

Han arbetar till vardags med kommunikationsfrågor på Högskolan i Gävle. Men han är också stor fotbollsentusiast.

– Jag är uppvuxen i Norrköping bara något stenkast från Idrottsparken. Så fotboll har alltid varit en stor del av mitt liv. Därför känns därför det extra roligt att få namnge den nya fotbollsarenan här i Gävle.

Och håller på Gefle IF gör han, även när de möter IFK Norrköping.

– Jag har faktiskt aldrig hejat på IFK utan på det andra laget från Norrköping, Sleipner. De ligger i division två så de lär inte komma att möta GIF

Namngivningen har avgjorts genom en tävling i två steg som Gävle kommun arrangerat. Först fick allmänheten lämna in egna namnförslag. Drygt 500 förslag kom in. Fem av dessa – Gavlevallen, Gefleborgen, Drömvallen, Gavlehöjden och Himlavallen – valdes ut till en slutlig omröstning på gavle.se

2738 personer röstade i namntävlingen och Gavlevallen fick flest röster, 1209 stycken. Tvåa kom Drömvallen. Under omröstningen kom det även in ett stort antal robotröster, cirka 12 000. Alla dessa var på namnet Himlavallen. Men de förklarades ogiltiga och har rensats bort.

– Jag tycker att det varit en rolig och bra process från kommunens sida. Den har gett energi i frågan, tycker Per-Arne Wikström.

– Namnfrågan har verkligen engagerat många. Omröstningen har fungerat och Gavlevallen var en överlägsen vinnare från dag ett, säger kommunens kommunikationschef Johan Adolfsson.  

Juryns motivering att ta med Gavlevallen i omröstningen lyder: "Namnet håller samman väl med andra arenor och anläggningar på Gavlehov. Namnkombinationer med vall är dessutom klassiska i fotbollsammanhang, inte minst med vårt eget Strömvallen"."

Gavlevallen kommer att invigas i vår och då ersätta Strömvallen som elitarena för fotboll i Gävle.

Annons