Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är planerna för nya Böna café

/

Redan till pingst öppnar Böna café i ny tappning.
Ännu återstår målning och köksprylar. Sedan är Lido redo att ta över det populära sommarcafét.
– Det här är en oslipad diamant, säger Lotta Schenkel.

Annons

Och då syftar hon inte bara på cafét utan hela Bönan. Samtidigt som hon tar över cafét med sin sambo flyttar de nämligen in i grannfastigheten.

– Jag har varit här och jobbat med en kollega ett par dagar nu och insett att det finns sådana möjligheter, säger Lotta Schenkel.

– Tidigare har vi inte haft en tanke på det här, men nu har vi en stabil personalstyrka i stan och boendet dök upp. Dessutom har barnen blivit tillräckligt gamla för att åka buss till skolan.

Cafét har varit till salu ett par år. I fjol var det stängt och utarrenderat året innan det. Med namnet Lido i ryggen kan kunderna däremot räkna med att det håller öppet.

– Jag tror det begränsade köket kan ha gjort det svårtsålt, men vi kommer att baka allt på Söder.

Det enda som krävs inför öppning är att fräscha upp några väggar med målarfärg och köpa in lite grejer som behövs till köket. Känslan ska förbi hemtrevlig och mysig med mjuk atmosfär.

– Den stora trädgårdsserveringen blir något nytt för oss.

Till en början nyanställs två personer, och kanske ännu fler på sikt. Framöver finns planer på fiskinspirerad helgbrunch, julmarknad med adventsfika, lovaktiviteter för barnfamiljer och fortsatta konstutställningar med lokala hantverkare.

– Men från början ska vi göra ett bra jobb i cafét. Sånt där får komma när vi blivit lite mer varma i kläderna.

Hur känns allt då?

– Helt fantastiskt! Nästan lite overkligt, som en dröm. Det blir ett skönt avbrott mot att jobba i stan, eftersom det förmodligen inte blir samma stress här ute. Hela familjen ser fram emot det här.

Den 24 maj är det premiär. Tanken är inte bara att bli ett sommarcafé, utan att till en början ha öppet åtminstone helger året runt.

Annons